Friday, 30 May 2014

Petua untuk pilih buah limau yg manis


Tgh2 gugle nak carik flight tiket yg murah, tetiba sampai kat topik ni.. Cara pilih limau manis.. Senang jek rupenya nak pilih limau ni. Lepas ni dah xpayah lagi nak dok 10 minit utk pilih 10 biji limau.. Hhehhe.. 

Korang tgk jek kat pusat limau tu.. Ade yg berlubang, ade juga yg tertutup.. Macam pusat manusia jugak kann.. Ehheh..  Dipercayai dan diyakini makin dalam pusat limau, makin manis lah ia.. 

Cth gambar dr carian si Gugle

Boleh test besok.. Gi Tesco dan pilih limau..  

Cite pasal limau ni, ianya bagus kerana merupakan sumber vitamin c.. Utk kulit, utk kuatkan sistem pertahanan badan, utk sembuh kan luka dan byk2 lagi.. Utk dapatkan sumber vitamin c yang cukup, kite disarankan utk makan 7 bj limau sehari.  

Haaa banyak kannn... Dah gitu klo beli 10 bj, kite jek makan 7, utk anak tinggal 3 jek.. Besok kena repeat beli lagi... Ari2 g Tesco utk beli limau.. Bapa agak2 kos limau tu utk memenuhi keperluan anda seorang? Congak2, biasanya 10 bj tu rm5.90. Sehari nak nakan 7 bj, jadik sebulan dlm RM120 la koman2 pun..

Mahal jugak yer..

Apa nak susah2, dgn Vitamin C Plus Shaklee, anda boleh dpt khasiat 7 biji limau tu hanya dr 1 biji vita C sahaja.. Betul!!!  Sekali jek beli sebotol Vita C Plus tu, boleh tahan 6 bln you... 



Vita C Plus Shaklee ni guna teknologi pelepasan berperingkat.. Setiap jam, 100 mg vita c dilepaskan.. Jadik sebiji vita c tu akan tahan 5 jam dpt badan.. Motif?? Supaya badan dpt menyerap vita c dgn lebih berkesan.. Tau tak, klo amik vita c dlm dos yg besar skali pun, tapi bkn dr jenis "sustained release", banyak yg membazir saja sbb ianya diserap sikit dan byknya yg dibuang melalui air kencing..


Vita c Plus Shaklee ni adalah dari sumber yg asli yer.. Selamat dan berkesan.. Yelah, Shaklee bukan bru bertapak, dlm lebih 50 tahun pun.. Apa nak diragukan..

Harganya pula berpatutan, RM90 sebotol dan tahan 6 bln tau.. Nak jimat lagi, daftar la jadi ahli.. Anda dpt jimat 20% dr harga di atas.. Lagi pun, Shaklee ade pelbagai supplement lain.. Utk ibu ayah, utk suami, utk anak pun ada.. Kite bagi lah  yg berkualiti utk keluarga kite... 

Perlukan maklumat lanjut, bole wa / sms saya.. :)

Edlin Zakaria
Shaklee ID
019-2677 100





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tips Kesihatan Percuma

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 019-2677100


Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my