Thursday, 7 August 2014

Berpantang Cara Moden?

Tempoh berpantang adalah bagi memulihkan semula badan2 wanita setelah melalui tempoh mengandung selama 40 minggu, dan diakhiri pulak dengan detik melahirkan.. Satu proses yang amat menyakitkan, tapi begitupun membahagiakan.. 

Dengan mengambil supplement2 yang betul, kita dapat menyokong semula sistem dalaman utk melalui proses pemulihan.. Ade yang berpantang dengan jamu traditional, dan kini semakin ramai yang mencuba dan gembira dengan kesan berpantang secara supplement modern..

Antara sebab pilihan beralih kpd supplement moden adalah bersalin secara pembedahan, jamu panas dan tidak selesa utk badan seseorang, bau tidak menyenangkan, risiko baby jaundis dan cirit birit.

Penjagaan moden berpantang terdiri merangkumi Vita-lea, B-complex, Vita C,  Zinc complex, Ostematrix dan juga Energising Soy Protein (ESP).


🍡 Vita-lea merupakan multivitamin dan mineral yang disaluti dengan spirulina memberi tenaga pada kadar segera dan sangat membantu ibu yang menghadapi masalah tidur semasa berpantang.

Ia mempunyai imbangan nutrisi lengkap membantu dalam menangani masalah kurang selera, tekanan darah rendah, depresi, kebas-kebas, letih dan lesu, masalah anemia dengan pembentukan sel darah merah dan juga gula rendah.

🍡 B-complex mengandungi kesemua 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin membantu menambah selera, mengurangkan stress, menghasilkan tenaga dan juga penting untuk replikasi sel darah merah sekiranya letih dan lesu.

🍡 Vita C mengukuhkan sistem imunisasi, mengurangkan stress dengan membantu kalenjar adrenal mengawal penghasilan hormon stress dalam tubuh disamping membantu membina kolagen dan membantu mempertingkatkan peredaran kulit kepala disebabkan rambut gugur.

🍡 Zinc meningkatkan rasa makanan dan deria bau, mengukuhkan akar rambut ketika berpantang kerana kebiasaan rambut gugur terjadi kepada wanita yang menyusukan anak dan masih berpantang.

🍡 Ostematrix, terdiri daripada nutrien kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum dan magnesium yang penting diperlukan oleh tubuh.

Menggantikan semula kalsium dalam tubuh ibu, dan elemen penting untuk ibu yang menyusukan dan juga bayi.

🍡 ESP, non-GMO soy protein mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Protein sangat penting untuk ibu selepas bersalin bagi membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsonia dan tekanan.

Protein dalam tubuh sangat diperlukan bagi merangsang selera makan bagi ibu yang tiada selera, meningkatkan tenaga sekiranya mengalami anemia, tekanan darah rendah, masalah tidur, badan letih dan lesu dan juga depresi.

Protein juga dapat mempertingkatkan pemulihan luka dan parut dengan membina sel-sel yang baru dan juga membantu para ibu yang keguguran rambut kerana pertumbuhan rambut yang sihat turut memerlukan  protein.

Dengan nutrisi yang lengkap dan mencukupi, ibu dapat melalui proses pemulihan badan dengan tenang dan tanpa tekanan.  Proses penyusuan baby juga bertambah lancar dan baby kurang meragam..

Set penjagaan berpantang ini juga tidak terhad utk org yg berpantang sahaja.. Ianya sgt bgs diamalkan oleh para ibu setelah tamat tempoh tersebut.. Ayah nak mkn sama pun boleh 😀

Amalan2 berpantang yang lain seperti berurut, bengkung, bedung baby, bertungku, bertangkas masih di amalan seperti biasa.. Jgn malas2 berpantang tau sbb ianya tempoh amat penting utk para ibu bg memastikan tidak kesan kesihatan yang lain pada masa akan datang.


Hubungi saya utk konsultansi.

Edlin Zakaria
Shaklee ID
953268


Kad paling cantik di Dunia!!

Zaman sekarang ni, kad raya dah tak laku lagi.. Company bagi 10 pcs pun xleh abis.. Bukan x abis, x guna langsung pun.. Sudahnya saya bawak balik rumah, bagi Audy dan Yan.. Nak suruh Audy bg kat teachers pun dah x sempat, sbb dah last day sekolah bru bwk kad blk umah..

To my suprise, the cards come back to me! Taraaaa... 

It really makes my day... Made by Audy n Jian.. The left one, dr Jian.. Tp kakak Audy yg tolong tulis lar.. Yang kanan pulak dri Audy..😘😘😘

Untuk Dedi pun ade jugak.. Cantik jugak.. Lupa nak snap pic pulak.. Malam2 keje kakak 2 org ni tulis kad raya.. 

Tunggu Aydean besar pulak.. Tunggu kad dari dia.. Romantik tak cam kakak2 dia ni.. Hehhehe

Kite tunggu... Kata Aydean.. :)





10 jari disusun

Selamat Hari Raya.. Tak terlambat lagi nak wish kan?? Kite raya sebulan, arini bru 10 Syawal.. Maaf saya pinta, dengan menyusun 10 jari sekiranya ade yang terasa dengan tulisan saya.. Saya manusia biasa you.. 

Dan semoga semangat Ramadhan masih kuat pada diri kita.. Harap nya dapat istiqamah sehingga lah kite bertemu dengan Ramadhan akan datang (dengan izin Allah). Jika ditakdirkan itulah Ramadhan terakhir kita, semoga segala amalan diterima Allah dengan sebaik nya.. In syaa Allah.

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tips Kesihatan Percuma

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 019-2677100


Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my